Unge kræftpatienter udelukkes fra kliniske forsøg Unødvendige aldersgrænser betyder, at unge kræftpatienter ikke kan deltage i kliniske forsøg for hverken børn eller voksne, og de unge patienter får dermed ikke samme adgang til innovative lægemidler som andre aldersgrupper, viser fransk forskning.

Unge kræftpatienter, der befinder sig i overgangen mellem barndommen og voksenalderen, kan havne i behandlingsmæssigt blindgyde. En undersøgelse, der er blevet præsenteret på ESMO-kongressen i München, har påvist, at en række forskellige barrierer forhindrer, at unge mellem 12 og 25 år kan blive indrulleret i kliniske forsøg. I de fleste europæiske lande er 18 år sat som aldersgrænsen for at deltage i kliniske forsøg, men Aurore Vozy fra Gustave Roussy Institut de Cancérologie i Villejuif i Frankrig, der står bag...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind