Henrik Vestergaard, der er vicedirektør i Lægemiddelindustriforeningen (Lif), kalder innovative prisaftaler vejen frem. Overlæge og formand for LVS, Susanne Axelsen, er noget mere skeptisk og kalder på protokolleret indførelse, hvor der typisk er mere kontrol over brugen af lægemidlet.

Uenighed om innovative prisaftaler: »Det lyder jo godt, men …« Den første del af sundhedsreformen har åbnet døren på klem for de såkaldte innovative prisaftaler. Næste år vil man søsætte en undersøgelse, der skal granske mulighederne for at inkorporere dem i tilskudssystemet. Mens tiltaget får ros af Lægemiddelindustrien, ser LVS skeptisk til.

Lægemiddelindustriens lobbyarbejde ser ud til måske at bære frugt. Mens innovative prisaftaler såsom ‘no cure no pay’ og abonnementslignende ordninger allerede er taget i brug i hospitalssektoren, benytter tilskudssystemet i primærsektoren sig i dag kun af flade rabatter, men den praksis kan vise sig snart at være fortid. Et samlet folketing blev i sidste uge enige om den første del af en sundhedsreform, der i 2023 sikrer en undersøgelse af fordele og ulemper ved innovative prisaftaler i medicintilskudssystemet. Lægemiddelindustriforeningen (Lif)...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement