Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
Lang vej endnu til en national MR-diagnostik af prostatacancer De fem regioner befinder sig vidt forskellige steder i forhold til, hvor langt de er nået med implementering af nye kliniske retningslinjer for prostatacancerdiagnostik. Mens man i hovedstaden i flere år har tilbudt MR-skanning til alle relevante patienter, har man i Region Midtjylland indført en øvre aldersgrænse på 65 år.
Læger måber over ny behandling af cystisk fibrose For omkring et år siden kom en ny behandling til personer med cystisk fibrose til Danmark. Ifølge læger på Rigshospitalet er de erfaringer, man siden har gjort sig med behandlingen, hidtil uset positive. Skriv en kommentar
Få styr på influenzavaccinerne Gennem de seneste år er der dog kommet så mange administrative forhindringer, at mange praktiserende læger overvejer helt at droppe den service, det er, at vaccinere egne patienter.
Hvis det var brystkræft, var der rullet hoveder Selvom ulighed i sundhed er blevet det prisme, som sundhedsvæsenet ofte bedømmes gennem, så handler det her ikke kun om ulighed. Det handler om, at alle – også prostatakræftpatienter – skal have lige adgang til den bedste diagnostik og behandling.
Ulighed i børnesundhed i Danmark Alle børn i Danmark har lige ret til sundhed, men for en udsat gruppe børn og unge med anden etnisk baggrund holder det ikke i praksis. Vi har ikke tilbud til dem. Kun til deres forældre. Skriv en kommentar
Husk at spørge os unge, inden I laver regler for vores forbrug af alkohol Det er naivt at tro, at man f.eks. på ungdomsuddannelserne kan forbyde sig til en bedre alkoholkultur blandt unge. Hvis festerne omdannes til rene sodavandsdiskoteker, risikerer man i stedet, at de rykker væk fra det trygge rum på ungdomsuddannelserne, hvilket både vil skabe større utryghed og ødelægge en central del af det at være ung på et gymnasium eller en erhvervsskole. Skriv en kommentar
Elektrochok: Mellem mirakelkur og hukommelsessvigt Anmeldelse: Peter Øvigs nye bog beskriver den skrækindjagende oplevelse, det er at skulle behandles med elektrochok, når man er svært depressiv og tilmed psykotisk. Selv bliver forfatteren helbredt af ECT-behandlingen, men den læseværdige bogs helt store scoop er de fordomsfrie samtaler, som Peter Øvig har med en kvinde, for hvem ECT havde den stik modsatte effekt, skriver Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Psykiatrifonden, i sin anmeldelse..