Vinteren kommer, og det samme gør influenzaen. Man skulle ikke tro, at det kunne komme bag på nogen, men alligevel viser det sig gang på gang, at man fra myndighedernes side bliver lige overrasket hvert år. Igennem en årrække har vi i Danmark vaccineret millioner af mennesker og på trods af, at man langtfra rammer alle i målgruppen, går det dog den rette vej. Størstedelen af vaccinerne gives hos de praktiserende læger. Her er patienterne trygge, kender rammerne og kommer...

Ulighed i børnesundhed i Danmark Alle børn i Danmark har lige ret til sundhed, men for en udsat gruppe børn og unge med anden etnisk baggrund holder det ikke i praksis. Vi har ikke tilbud til dem. Kun til deres forældre.
Skriv en kommentarDebat: Lægerne mod folket? Dansk Selskab for Almen Medicins arrogance over for folket i spørgsmålet om for og imod frivillige vacciner er forbløffende, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
4 kommentarer
Hvem vejleder mig i brugen af wearables? STIKPILLEN: Hvordan vurderer sundhedspersonalet anvendeligheden af wearables i forhold til diagnosticering? Hvem vejleder os? Lægemiddelstyrelsen? Faglige selskaber? Apple? Brugerratings på power.com? Diverse Facebookgrupper?, skriver Andreas Pihl.
5 kommentarer
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Et fyrtårn takker af: Roar Maagaard går på pension Gennem sin karriere har Roar Maagaard brugt mange kræfter på at forbedre uddannelsen i almen medicin. Nu giver han også den personlige stafet videre. Om mindre end en måned går 68-årige Roar Maagaard på pension.
2 kommentarer
Lungeforeningen i opråb: Alt for få får stillet en KOL-diagnose En ny analyse fra Lungeforeningen viser, at det går den forkerte vej, når det kommer til at få stillet KOL-diagnoser i Danmark. Alt for få patienter får stillet en diagnose, og de gør det alt for sent, viser analysen.
Skriv en kommentar
Ny ydelse i overenskomsten: Nordjyske læger gjorde en ekstra indsats for sårbare børn Lægerne i nordjyske Nibe har gennem en årrække lavet et stort opsøgende arbejde for at få børn ind i konsultationen, hvis de er udeblevet fra de almindelige børneundersøgelser. Der blev afsat en dobbelttid til disse børn, der ofte har været fra sårbare familier. Nu er ydelsen skrevet ind i overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner.
Skriv en kommentarModel for opsporing af udeblevne børn i almen praksis kan nu udbredes til hele landet Praksischef Carsten Kvist, Region Nordjylland, har tiltro til, at den nye ydelse i PLO-overenskomsten rettet mod sårbare familier vil vise sig at være en gevinst på længere sigt.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende kan være en stor hjælp – både nu og i fremtiden For medicinstuderende kan et deltidsjob i almen praksis både være meningsfyldt og give et indblik i en spændende hverdag. Samtidig får læger og det øvrige personale frigjort tid til andre opgaver, og det gør det til en god investering, siger Mireille Lacroix. PLO-næstformanden håber også, at det vil give flere lyst til at uddanne sig inden for almen medicin.
Skriv en kommentar
Konsultationspersonale skal på kursus i multisygdom Længere konsultationer i almen praksis og mere viden blandt personalet skal styrke behandlingen af mennesker med multisygdom.
Skriv en kommentar
Ny bog om etik i sygeplejen er en fantastisk mulighed for at blive opdateret på de bløde værdier ANMELDELSE: Den nye grundbog ‘Etik i sygeplejen’ tager fat om nogle af de dilemmaer, man som sygeplejerske møder i almen praksis.
Skriv en kommentar