10

Performancetræner hjælper praktiserende læger med at nulstille Et nyt kursus skal lære praktiserende læger at være opmærksomme på deres kropssprog og at gå nærværende og lyttende ind til hver eneste patient.

Brug for bedre uddannelse i ultralyd I dag kan praktiserende læger på korte kurser tilegne sig basale scanningskompetencer, men de kan muligvis blive endnu bedre til at bruge ultralyd, hvis kurserne får mere fokus på øvelse og træning af kompetencer over tid, viser ny dansk forskning.

Juridisk sværvægter med et kamera i baglommen PLO’s nye direktør er dr.jur. og vant til forhandlinger, politik og interessevaretagelse for slet ikke at tale om kolleger og samarbejdspartnere med tårnhøj faglighed. Nu mangler han blot at få opdateret sin viden om sundhedsvæsenet.

Læger begræder beslutning om at skrotte populær telefonordning COVID-19-pandemien har haft stor indflydelse på mange arbejdspladser det seneste år. I almen praksis har en særaftale om telefonkonsultationer formentlig bragt den største forandring med sig med 100.000 ugentlige konsultationer over telefonen i snit. Aftalen ophørte 1. juni.

Guldet i hverdagen Det virker helt malplaceret, at det offentlige sundhedsvæsen, betalt af danskernes skattekroner, ikke har mere fokus på, om de metoder, der har vundet indpas gennem årene, rent faktisk er pengene værd.

PRO kan forbedre kvaliteten – hvis det anvendes meningsfuldt og aktivt i klinikken Patient Reported Outcome (PRO) har uden tvivl et stort potentiale i det danske sundhedsvæsen, men kun hvis det bringes i anvendelse baseret på inddragelse af både patienter og klinikere. Det er den aktive kliniske anvendelse, som giver mening og mulighed for forløsning af PRO’s potentiale.

»Jobbet som direktør i SSI er en bouillonterning af alt, hvad jeg tidligere har beskæftiget mig med som læge og forsker« For et halvt år siden tiltrådte Henrik Ullum som direktør for Statens Serum Institut, og siden har han skullet vænne sig til livet som embedsmand i mediernes spotlight. Det har været hårdt, men det hele værd, når han ind imellem politik, økonomi og jura stadig har tid til fagligt nørderi.

Evidensen i sundhedsvæsenet halter Det vrimler med anbefalinger, guidelines og retningslinjer i sundhedsvæsenet. Men faktisk er der meget ringe evidens for store dele af aktiviteten, fortæller tre overlæger, ligesom ressourcespildet vurderes til at være stort. Danske Regioner planlægger topmøde om forskning.
