
22

Sundhedsstyrelsen: »Set i bagklogskabens lys burde vi have været mere opmærksomme på kvalitetsdatabaserne« I årevis har der været alvorlige problemer med Privathospitalet Danmarks knæalloplastikker. Er det i orden, at hospitalet stadig har regionsfunktion? Dagens Medicin spørger Helene Probst, der er konstitueret enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Region vil ikke betale praktiserende læger for breve, de ikke sender Region Midt vil fjerne forsendelsesydelsen for praktiserende læger, fordi den mener, at ydelsen er overflødig, da lægerne har mulighed for at få hentet materiale på regionens regning.

Nyt studie: Intensiv blodtrykssænkning kan redde liv Et amerikansk studie tyder på, at patienter med højt blodtryk med fordel kan få sænket deres systoliske blodtryk intensivt. Men studiets skrappe krav for forsøgsdeltagerne gør resultaterne ubrugelige for flertallet af patienter.
En forvandlet psykiatri Holdningen til mennesker med psykisk sygdom har ændret sig til at være mindre fordomsfuld og baseret på reel viden med sigte på mere åbenhed, inddragelse og inklusion.
Et nødvendigt opgør med dagens kræftbehandling Vi bør sætte meget større ressourcer ind på personlig medicinering, som er både den mest rationelle og etisk forsvarlige måde at behandle kræftpatienter på.
Når medicinsk faglighed konflikter med administrativ effektivitet Diskriminerer Syddansk Universitet personer med dysleksi i MCQ-testen ved optag på medicinstudiet?
Er der et rationale for SSRI-præparater? Hvorfor er det så besværligt at få en rationel debat om lægers psykofarmaka-ordinationer til at sejle uden om småfornærmede insinuationer og den gode gamle floskel ‘min kliniske erfaring siger mig’?

Den delte læge For Lærke Egefjord er kunst og videnskab lige vigtige dele af livet. Den 33-årige demens-forsker er aktuel med en ny bog – en roman om en læge, som får demens.
