Ny ledende psykiatrioverlæge bruger psykologi i chefstolen Niels Erik Petersen skiftede for syv år siden spor: Han blev introduktionslæge i psykiatrien efter at have forsket i klinisk biokemi i 20 år. Fra 1. december begynder han et nyt kapitel som ledende overlæge på psykiatrisk afdeling i Svendborg.

I det seneste års tid har du været specialeansvarlig overlæge i Region Syddanmarks Psykiatri. Nu bliver du ledende overlæge i Svendborg. Hvilken slags leder er du?»Jeg er interesseret i det ubevidste, der foregår under overfladen i en medarbejdergruppe. I sundhedsvæsenet er der mange omstillingsprocesser, som kan presse medarbejderne og udløse følelser som selvusikkerhed, vrede og jalousi. Når man forstår og er opmærksom på de psykologiske processer, kan man få nogle af følelserne frem i lyset og derigennem fremme samarbejde og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind