»Det er rigtig positivt, fordi tidligere retrospektive analyser af små kohorte har vist, at der kan være forskel i effekten, afhængigt af om man er dMMR muteret eller methyleret. Vi kan afvise, at det er tilfældet med dostarlimab,« fortæller overlæge Mansoor Raza Mirza.

Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.

Immunterapien dostarlimab er godt på vej til at cementere sin position som den absolut bedste behandling til kvinder med livmoderkræft. Det europæiske lægemiddelagentur EMA godkendte så sent som i slutningen af 2023 behandlingen af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab i første linje, og det gjorde de på baggrund af imponerende data fra RUBY-studiet, der viste en overlegen overlevelsesfordel sammenlignet med den tidligere standardbehandling med kemoterapi. Behandlingen har gjort, at kvinder, der for ganske få år siden ikke kunne regne med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement