Avatrombopag virker lige så godt til personer med nydiagnosticeret eller vedvarende immuntrombocytopeni (ITP), som lægemidlet gør til personer med kronisk ITP. Det er konklusionen på et studie fra amerikanske forskere, som har offentliggjort deres resultater i American Journal of Hematology. Avatrombopag er for nuværende godkendt til behandling af kronisk ITP (over 12 mdr.), men før studiet havde ingen undersøgt sikkerheden og effektiviteten ved behandlingen til personer med nydiagnosticeret ITP eller vedvarende ITP (fra tre til 12 mdr.). I studiet undersøgte...

Overlæge: Det går ITP-patienter i Danmark ret godt, men der er især udfordringer med livskvaliteten Behandlingen af patienter med immuntrombocytopeni i Danmark er efterhånden blevet så god, at fokus skifter til andre aspekter af sygdommen. Patienternes livskvalitet og komplikationer er mit primære fokus nu, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger viser lovende resultater hos børn med blodsygdomme Til årskongressen for American Society of Hematology er der blevet præsenteret flere interessante resultater med nye behandlinger til børn med blodsygdomme. Blandt andet giver tillæg af blinatumomab til standardbehandling af børn med B-celle akut lymfoblastisk leukæmi bedre sygdomsfri overlevelse, mens eltrombopag ser ud til at virke bedre end standardbehandling til børn med immun trombocytopeni.
Skriv en kommentarNyt lægemiddel til behandling af ITP blev vist flot frem på årets store hæmatologikongres Afgørende fase 3-forsøg med ny behandling til patienter med immuntrombocytopeni viste lovende resultater, da data for nylig blev fremlagt på den årlige kongres for American Society of Hematology.
Skriv en kommentar
Dansk studie på ASH: Så høj er infektionsrisikoen hos personer med primær immuntrombocytopeni Ny dansk forskning præsenteret på årets ASH viser, at risikoen for infektioner hos personer med primær immuntrombocytopeni er høj. Det er noget, som både patienter og læger skal være opmærksomme på, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kemo til patienter med AML øger risikoen for hudkræft – og det er faktisk okay Nyt dansk studie viser, at behandling med intensiv kemoterapi til voksne patienter med akut myeloid leukæmi øger risikoen for udvikling af hudkræft, men ikke andre kræftformer. Det er en god nyhed, da hudkræft er til at opdage og behandle, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny dobbelt CAR-T-celleterapi med overbevisende effekt hos børn med leukæmi Til verdens største kongres for hæmatologiske sygdomme har forskere fremlagt data fra det første kliniske forsøg med en CAR-T-celleterapi, der ikke er målrettet blot én receptor på overfladen af kræftcellerne, men to. Næsten alle de deltagende børn, der ellers havde oplevet tilbagefald efter tidligere behandlinger for deres B-celle akut lymfoblastisk leukæmi, responderede på CAR-T-celleterapien.
Skriv en kommentar
Gennembrud: Forskere knækker koden til at lave blodstamceller i laboratoriet Det er lykkedes for australske forskere at knække koden til, hvordan man kan lave pluripotente stamceller om til blodstamceller, der kan lave alle typer af blod- og immunceller. Opdagelsen rummer et kæmpe potential inden for behandling af patienter med blod- og knoglemarvssygdomme, siger forskere.
Skriv en kommentarDenne gruppe patienter med B-celle lymfom har mindre gavn af bispecifikke antistoffer Dansk studie indikerer, at patienter med diffust storcellet B-celle lymfom eller follikulært lymfom med NOTCH1-mutation måske ikke får den helt store gavn af behandling med bispecifikke antistoffer. Måske skal vi screene for NOTCH1-mutationer og behandle denne gruppe med CAR-T i stedet for, siger forsker.
Skriv en kommentarLovende takter med mulig mere skånsom behandling til ældre patienter med MCL Kombinationsbehandling med acalabrutinib plus rituximab ser ud til at være mere skånsom og have bedre effekt end andre BTK-hæmmere til skrøbelige patienter med mantle celle lymfom. Vi kan ikke sætte to streger under resultatet endnu, men det ser lovende ud, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Patienter med T-celle/histiocyt-rigt storcellet B-celle lymfom har ikke ringere overlevelse T-celle/histiocyt-rigt storcellet B-celle lymfom er en sjælden undertype af diffust storcellet B-celle lymfom, karakteriseret ved stort indhold af immunceller og kun få kræftceller. Ny dansk forskning viser, at selvom sygdomspræsentation ved scanning oftere kan se alvorlig ud, er overlevelsen for denne undergruppe ikke forringet.
Skriv en kommentar
Behov for specifik sygdomsklassifikation til børn med akut myeloid leukæmi Der findes i dag to klassifikationssystemer til at klassificere personer med akut myeloid leukæmi (AML), men begge systemer er hovedsageligt udviklet på baggrund af studier af voksne med AML. Der er forskel på AML mellem børn og voksne, og derfor har vi behov for et klassifikationssystem designet specifikt til børn, siger forsker.
Skriv en kommentar