Alt i alt mener overlæge og professor Henrik Frederiksen, at det ser godt ud med den medicinske del af behandlingen af patienter med ITP, og derfor er der inden for forskningen og tilgangen til patienter også kommet mere fokus på andre aspekter af det at leve med ITP.

Overlæge: Det går ITP-patienter i Danmark ret godt, men der er især udfordringer med livskvaliteten Behandlingen af patienter med immuntrombocytopeni i Danmark er efterhånden blevet så god, at fokus skifter til andre aspekter af sygdommen. Patienternes livskvalitet og komplikationer er mit primære fokus nu, siger overlæge.

Der var engang, hvor behandlingen af patienter med immuntrombocytopeni (ITP) udelukkende bestod af immundæmpende medicin til at forhindre immunforsvarets angreb på blodpladerne. Sådan er det ikke i dag, hvor der er flere lægemidler på markedet til behandling af denne patientgruppe og endnu flere på vej. Derfor har mange læger også skiftet fokus i deres behandling af patienter med sygdommen. Det gælder blandt andet overlæge og professor Henrik Frederiksen fra Syddansk Universitet og Forskningsenheden for Hæmatologi ved Odense Universitetshospital. Der var...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement