Mange astmapatienter får ikke tilstrækkelig behandling og lever derfor med en underbehandlet astma. Det er især patienter med svær astma, der får en utilstrækkelig astmabehandling. Faktisk har 36,4 pct. af danskerne med svær astma måttet tage på skadestuen, lade sig indlægge eller bruge store mængder medicin, fordi deres sygdom ikke har været under kontrol, viser en undersøgelse i Academy of Allergy, Asthma & Immunology. Undersøgelsen omfatter 61.583 danskere, som i 2010 var i alderen 14-44 år, og som havde astma....
»Vi er ved at drukne i inhalatorer« Når læger skal behandle KOL eller astma, har de tæt på 100 forskellige inhalatorer at vælge imellem. De mange valgmuligheder skaber forvirring, og der er ingen dokumentation for effekten af den enkelte inhalator, fremhæver flere læger.
Skriv en kommentar
Forsker: Kontaktallergi kan reduceres dramatisk Stadig flere danskere får konstateret arbejdsbetinget kontakteksem og må forlade arbejdspladsen.
Skriv en kommentar
Ny allergitest står over for et gennembrud En task force af førende allergilæger fra flere lande anbefaler den basofile blodprøvetest som en god metode til udredningen af vanskelige allergier.
Skriv en kommentar
Kombinationen af gluten og løbetur kan være fatal for allergikere Forskere på Odense Universitetshospital er i gang med at forske i den sjældne lidelse løberchok. Det er en særlig undergruppe inden for allergiske reaktioner, der især udløses, når motion kombineres med gluten.
Skriv en kommentarMyndigheder afviser risiko for alvorlig allergi ved slimløsende midler Lægemidler med de aktive stoffer ambroxol og bromhexin, der virker ved at opløse slim i luftvejene, har været under mistanke for at give alvorlige allergiske reaktioner.
Skriv en kommentarNy vejledning kan få stor betydning for behandling af børneastma Fagudvalg har færdiggjort den første behandlingsvejledning inden for børneastma. Vejledningen skal bidrage til en ensartet behandling af børn med astma.
Skriv en kommentar
Forskere vil forhindre astmaudvikling ved at give mors tarmmikrobiom til nyfødte Danske forskere skal lave et banebrydende forsøg, hvor de vil reducere risikoen for, at børn født ved kejsersnit udvikler astma. Det vil de gøre ved at give nyfødte børn lidt af mors tarmmikrobiom.
1 kommentar
Astma – Inspiration til nyt fokus på viden og håndtering i almen praksis Oplæg ved Sygepleje i Praksis 2023 om de nye trends ved håndtering og viden om astma ved Charlotte Suppli Ulrik, professor, overlæge, dr.med., Lungemedicinsk amb. Hvidovre.
Skriv en kommentar
Mastceller spiller vigtig rolle ved astma – uanset undertype Ny dansk forskning viser, at uanset hvilken undertype af astma man har, spiller mastceller en rolle i sygdommens udtryk. Opdagelsen er interessant i en æra med udvikling af nye former for medicin til personer med astma, siger forsker.
Skriv en kommentarStudie: Sollys tidligt i livet – ikke D-vitamin alene – beskytter mod astma og allergi Ny forskning konkluderer, at D-vitamin alene ikke har den samme gavnlige effekt på risikoen for at udvikle eksem og allergi som det at være i Solens lys i de første måneder af livet.
Skriv en kommentar
Lovende resultater af ny behandling for mastocytose Fase 2 resultater peger på, at tyrosinkinasehæmmeren avapritinib kan være effektivt til at hjælpe patienter med den sjældne, men alvorlige sygdom mastocytose.
Skriv en kommentar