Kombinationen af gluten og løbetur kan være fatal for allergikere Forskere på Odense Universitetshospital er i gang med at forske i den sjældne lidelse løberchok. Det er en særlig undergruppe inden for allergiske reaktioner, der især udløses, når motion kombineres med gluten. 

Det er for første gang lykkedes forskere fra Odense Universitetshospital at genskabe det sjældne fænomen løberchok i ambulatoriet. Løberchok udspringer af en fødevareallergi – oftest en allergi overfor gluten. Fænomenet, der også kaldes wheat-dependent exercise-induced anaphylaxis (WDEIA), ses hos personer, der normalt sagtens tåler både gluten og motion, men som kan få en kraftig allergisk reaktion, hvis de kombineres. »Normalt ved fødevareallergi får man en reaktion, når man indtager den fødevare i mængder, som man ikke kan tåle. Med løberchok...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement