Foto: Lars Holm

Sundhedspolitikere klar til at se på handlingsplan for øjenpatienter Sundhedsordførerne fra de radikale, SF, DF og konservative er enige i, at det er uholdbart, at øjenpatienter risikerer at blive blinde, mens de venter på behandling. Mens SF og de radikale ønsker en differentieret behandlingsgaranti, foreslår DF, at en akut øjensygdom som våd AMD får prædikat af livstruende, fordi den truer patientens livskvalitet. Det kom frem på Øjenforeningens konference onsdag, hvor også en hvidbog med løsninger blev præsenteret.  

Den nuværende udredningsret og behandlingsgaranti passer ikke til patienter med øjensygdommen våd AMD. Som det er i dag, hvor våd AMD ikke betegnes som akut sygdom men som subakut, har patienter ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage, efter at de er blevet henvist til et sygehus. Hvis en patient får overskredet sit kræftpakkeforløb, så ringer Sundhedsstyrelsen. Det er den pisk, jeg efterlyser at blive udsat for Morten la Cour, professor og klinikchef, Afdeling for Øjensygdomme,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind