Simon Husby
Foto: Sybille Hildebrandt

Succes med behandling af lymfekræft med lenalidomid-baseret terapi kan være afhængig af graden af mutationer i knoglemarven Dansk forskningsresultat peger på, at kræftbehandling med lenalidomid måske ikke er det bedste valg til alle patienter med lymfekræft, og at det hos nogle patienter muligvis kan være årsag til senere udvikling af leukæmi.

Patienter med Mantle celle lymfom bliver ofte behandlet med enten lenalidomid eller ibrutinib.  Dog oplever en del patienter, at behandlingen udløser knoglemarvs-bivirkninger, og lenalidomid er i nogle studier også associeret med en lille øget risiko for at udvikle terapirelateret leukæmi. Nu viser et nyt studie, at stamcellemutationer markant øger risikoen for at udvikle svære behandlingsbivirkninger, ligesom behandling med lenalidomid øger forekomsten af mutationer i TP53-genet i blodet, hvilket er et forstadie til udvikling af leukæmi. »Vi ved godt, at behandling...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind