Professor George du Toit, Kings College London, har præsenteret undersøgelsen om stafylokokker.Foto: EAACI

Stafylokokker kan have betydning ved fødevareallergi hos børn Stafylokokker kan være vigtig risikofaktor, som bidrager til fødevareallergi hos børn med atopisk dermatitis, viser undersøgelse præsenteret på EAACI

LISSABON (Dagens Medicin) – Bakterien Staphylococcus aureus kan vise sig at være en væsentligt medvirkende årsag til, at børn med atopisk dermatitis udvikler fødevareallergi. Det viser resultaterne af en undersøgelse, som idag for første gang er blevet præsenteret på EAACI. Det er en yderligere analyse af det meget omtalte LEAP-studie (Learning Early About Peanut Allergy), som har ført til de nye resultater. Forfatterne til studiet viste, at børn med alvorlig atopisk dermatitis og/eller æggeallergi, der havde hudkolonisering med stafylokokker, også...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement