Svært udsatte stofafhængige er måske ikke verdens nemmeste patientgruppe. De er ressourcesvage, mange lever under brutale forhold, og for flertallet er stofferne ikke deres primære problem. Samtidig er de lige så forskellige som alle andre mennesker og har krav på samme gode, individuelle behandling som enhver anden i venteværelset. I Gadejuristen oplever vi normalt landets læger som dygtige og omsorgsfulde i mødet med deres socialt udsatte patienter. Vi har gennemgående et uproblematisk forhold til både praktiserende læger og sygehuslæger mv....

Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentarVil Sundhedsstyrelsen leve op til sit ansvar ved fritvalg? Skal vi leve med den rene wild west på misbrugsområdet, eller er Sundhedsstyrelsen sit ansvar bevidst og følger op med tilsyn og kontrol.
Skriv en kommentarSagen er vundet – klienten er mega skæv Hvem skal styre dansk misbrugsbehandling – Gadejuristinstitutionen eller Sundhedsstyrelsen? Det vil være rart at få afklaret.
Skriv en kommentarDer bør være plads til korset på sygehuset Det kan da ikke være rigtigt, at et lille mindretal af ateister skal fratage det store flertal retten til at dyrke deres egen religion.
Skriv en kommentar
Jo, jeg har netop visioner, Ulla Astman Medarbejderne i sundhedsvæsenet gør en rigtig god indsats, men Ulla Astman bør læse artiklen, hvor Beth Lilja fortæller om sin mors oplevelser. Dét er en øjenåbner.
Skriv en kommentarGiv os lov til at være læger igen 1813-ordningens implementering er et tegn på, at vores sygehusvæsen er i stor krise. Det er absurd, at læger med 13 år uddannelse ikke bliver inddraget i beslutningerne.
Skriv en kommentar
Private jurister blander sig i lægeligt arbejde Den private organisation Gadejuristen respekterer ikke Sundhedsstyrelsens vejledning om behandling af stofmisbrugere i substitutionsbehandling og blander sig på en uheldig måde i misbrugslægernes arbejde.
Skriv en kommentar
Brugerinvolvering kan øge ulighed i sundhed: Hvordan ændrer vi kursen? Eksperter i brugerinvolvering appellerer til Sundhedsstrukturkommissionen om at indtænke medindflydelse af borgere i sårbare positioner i den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet. Inddragende processer tilgodeser nemlig ikke dem med det største behov.
Skriv en kommentar
Det fik vi ikke svar på ved borgermødet i Silkeborg 20. september I et åbent brev til regionsrådsmedlemmerne i Region Midtjylland opfordrer Henning Glerup, formand for Overlægerådet i Silkeborg, til, at de søger svar på minimum 16 ubesvarede spørgsmål, inden de skal stemme om det budgetforlig, der vil betyde besparelser på 25-40 mio. kr. på Regionshospitalet Silkeborg.
1 kommentar
Yngre læger i åbent brev efter nedskæringer i Silkeborg: Vi mister troen på det offentlige sundhedsvæsen I et åbent brev til regionsrådet i Region Midtjylland kritiserer de yngre læger på medicinsk afdeling på Regionshospitalet Silkeborg de besparelser, der netop er blevet besluttet. Hvis besparelserne gennemføres, vil det ødelægge et anerkendt uddannelsesmiljø, skriver de.
Skriv en kommentar
Medarbejdere på Regionshospitalet Gødstrup til Sophie Løhde: Begrav effektiviseringskravet for supersygehusene Det vil være dybt skadelig for hospitalets evne til at levere den behandling og kvalitet, som befolkningen efterspørger, hvis regeringen fastholder sit krav om, at supersygehusene skal spare 8 pct. af deres budget, skriver en gruppe medarbejdere på Regionshospitalet Gødstrup i et åbent brev til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).
Skriv en kommentar