Normalt går man efter bolden og ikke personen. Det er dog desværre ikke gadejurist Nanna Gotfredsens (NG) stil, hvilket fremgår af debat-indlægget i Dagens Medicin nr. 11/2014. Det kan desuden undre, at en jurist vover at omgås sandheden så lemfældigt, som tilfældet er i debat-indlægget. Der fremgår det, at jeg ifølge Sundhedsstyrelsen (SST) har praktiseret i strid med gældende retningslinjer. Ved henvendelse til tilsynschef Anne Mette Dons kan der oplyses om, at der hverken har været eller aktuelt er noget...

Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentarVil Sundhedsstyrelsen leve op til sit ansvar ved fritvalg? Skal vi leve med den rene wild west på misbrugsområdet, eller er Sundhedsstyrelsen sit ansvar bevidst og følger op med tilsyn og kontrol.
Skriv en kommentarSkaarup — uvidende eller bare provokerende? Det er glædeligt, at Peter Skaarup (DF) går op i patientsikkerhed. Så burde han have vidst, at jeg er formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed
Skriv en kommentarKors, hvor var den leder følelsesladet Nu er det åbenbart kommet dertil, at kirken, som har fostret den samaritanske pligt og kampen for de svageste, skal kastes helt ud af hospitalerne. Tak for tusind år.
Skriv en kommentarEn studehandel mellem DSR og Danske Regioner? Det ser ud til, at den magtfulde elite regionalt har bestyrelsesposter samme steder og kender hinanden godt.
Skriv en kommentarSocialt udsatte har også rettigheder Gadejuristen er sat i verden for at hjælpe samfundets svageste, når de bliver klemt af systemet — herunder af sundhedssystemet. Konflikter med læger er dog sjældne.
Skriv en kommentar
Private jurister blander sig i lægeligt arbejde Den private organisation Gadejuristen respekterer ikke Sundhedsstyrelsens vejledning om behandling af stofmisbrugere i substitutionsbehandling og blander sig på en uheldig måde i misbrugslægernes arbejde.
Skriv en kommentar
Akutmedicin i Danmark: Er det bare det gamle interne medicinske speciale genindført i mindre hensigtsmæssig form? De formative år for specialet akutmedicin er lige nu, og det udfordrer og kalder på strategiske valg både i det akutmedicinske speciale, på akuthospitalerne, samt i regionerne og Sundhedsstyrelsen.
2 kommentarer
Nærvær og empati kan andet og mere end chatbots Kunstig intelligens stormer frem, og ChatGPT er på alles læber. Nye sprogmodeller åbner uanede muligheder for innovation, også i sundhedsvæsenet. Den nye digitale virkelighed er i al sin vorden en realitet, vi er nødt til at forholde os til. Konstruktivt, men også kritisk, skriver Mia Gall Grandahl, speciallæge i psykiatri og formand, Den Lægefaglige Tænketank, ATLAS.
Skriv en kommentar
Voucher-forslag fra EU-Kommissionen er en potentiel game changer Alle er enige om, at antimikrobiel resistens (AMR) udgør en stigende global sundhedstrussel, men ingen vil betale for udviklingen af nye typer antibiotika. Med EU-Kommissionens forslag til revision af EU’s lægemiddellovgivning er der dog håb forude. Tildelingen af en voucher, som modtageren kan sælge videre til høj pris, vil ændre situationen markant.
Skriv en kommentar
New Public Management i den danske version er godt på vej til at paralysere sundhedsvæsenet Den aktuelle sag på Aarhus Universitetshospital om HIPEC-operationerne og en generel konstruktion i det danske sundhedsvæsen – akutafdelingerne – viser, at sundhedsvæsenet er en kolos på de lerfødder, der er konstrueret ud fra principper fra New Public Management. Historiske fejltagelser i sundhedsplanlægning og den aktuelle kvalitet i byggestyringen af de såkaldte supersygehuse gør kun situationen værre, skriver læge Niels Boye.
Skriv en kommentar