Smertemiddel får ikke generelt klausuleret tilskud Medicintilskudnævnet har besluttet ikke at give generelt klausuleret tilskud til Targin til behandling af opioidinduceret forstoppelse. Afslaget skal forhindre, at midlet bliver anvendt som førstevalg.

Targin, der er godkendt til behandling af smerter, som kun kan behandles tilstrækkeligt effektivt med opioder, har af Medicintilskudsnævnet ikke fået tildelt generelt klausuleret tilskud, sådan som producenten Norpharma havde ansøgt om. »Vi begrunder vores indstilling med, at der er risiko for, at Targin vil blive anvendt som førstevalg til behandling af patienter med stærke smerter og opiodinduceret obstipation. Førstevalgsbehandling af stærke smerter og opiodinduceret obstipation er efter vores vurdering billigste orale depotformulering af et opioid samt non-farmakologisk behandling (f.eks....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind