Foto: Privat

Skal vi screene for prædiabetes for at forebygge hjerte-kar-sygdom?  Forskere har i mange år koblet diagnosen prædiabetes til forhøjet risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdom. Men måske skal vi helt lade være med at fokusere på prædiabetes, når vi ønsker at forebygge hjerte-kar-sygdom, siger forsker.

Måske skal man inden for den lægefaglige forskningsverden ikke være så fokuseret på, hvad en prædiabetesdiagnose betyder for risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Det er i hvert fald oplægget til en diskussion, som forskningsleder og professor Kristine Færch fra Steno Diabetes Center Copenhagen og Københavns Universitet netop har fremlagt på den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD). Den danske forsker mener, at der har været en ærgerlig tendens til, at forskere internationalt er blevet for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind