Udviklingen i behandlinger til personer med type 2-diabetes har været i rivende udvikling. Derfor er Medicinrådet kommet med en ny behandlingsvejledning vedrørende antidiabetika til personer med sygdommen. Førstevalget er stadig metformin, men efter metformin er der kommet flere forskellige behandlinger på markedet, herunder GLP-1-receptoragonister, SGLT-2-hæmmere, DDP-4-hæmmere, SU-stoffer og insuliner. I den nye behandlingsvejledning tager Medicinrådet bl.a. stilling til, hvornår højrisikopatienter skal behandles med de forskellige midler, og hvilket lægemiddel der er at foretrække som andetvalg ved svær overvægt. »Denne behandlingsvejledning...

Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
Skriv en kommentar
Stort studie på ADA: Finerenon og GLP-1-receptoragonister har formentlig additiv effekt Kombinationsbehandling af personer med type 2-diabetes med finerenon og en GLP-1-receptoragonist ser i et nyt studie ud til at have større gavnlig effekt på hjertet og nyrerne end de to lægemidler hver for sig.
Skriv en kommentar
Ny medicin hæver standarden for behandling af diabetes samt hjerte- og nyresygdom SGLT-2-hæmmere og aldosteronantagonister sprænger skalaen for, hvad man kan forvente af et lægemiddel. Nyt studie viser imponerende effekter ved både diabetes, nyresygdom og hjertesygdom.
Skriv en kommentar
Diabetes: Finerenone nedsætter risiko for nyresvigt og hjertekarsygdom Internationalt forskningskonsortium med danske deltagelse finder endnu et stof, der ser ud til at kunne sænke risikoen for nyresvigt og hjertekarsygdom hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.
Skriv en kommentar
Topnyheder fra ADA: Tirzepatide leder til kæmpe vægttab, og nyt lægemiddel reducerer risiko for hjerte-kardød Den årlige kongres for American Diabetes Association er skudt i gang, og vi bringer her en samling af de største nyheder fra kongressens første dag, som bød på interessante studier tirzepatide og med et nyt lægemiddel.
Skriv en kommentar
Andelen af danskere med svær overvægt er tredoblet på 35 år Forskere har kortlagt udviklingen i andelen af danskere med svær overvægt siden 1987. Tendensen er kun gået én vej, og det er opad. Det ser heller ikke ud til at toppe lige foreløbig eller af sig selv, siger forskere.
Skriv en kommentar
NSAID øger risikoen for hjertesvigt hos patienter med type 2-diabetes Kortvarig brug af NSAID er i et nyt studie associeret med øget risiko for at blive indlagt for hjertesvigt. Associationen er specielt stærk hos personer over 80 år og hos personer med dysreguleret diabetes.
Skriv en kommentar
Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.
Skriv en kommentar
Vægttabsmedicin er på vej ind i en ny æra – men det er ikke uden udfordringer Revolutionerende vægttabsmedicin ser i disse år dagens lys og leder til hidtil uset store vægttab. Kampen mod fedmeepidemien udkæmpes i medicinalselskabernes laboratorier, men det er ikke uden udfordringer at forsøge at komme overvægt til livs med medicin.
1 kommentar