Medicinrådet med ny behandlingsvejledning for type 2-diabetes Medicinrådet er kommet ud med en ny behandlingsvejledning for brug af antidiabetika til personer med type 2-diabetes. Særligt anbefalingen til højrisikopatienter uden erkendt hjerte-kar-sygdom er nyt i behandlingsvejledningen.

Udviklingen i behandlinger til personer med type 2-diabetes har været i rivende udvikling. Derfor er Medicinrådet kommet med en ny behandlingsvejledning vedrørende antidiabetika til personer med sygdommen. Førstevalget er stadig metformin, men efter metformin er der kommet flere forskellige behandlinger på markedet, herunder GLP-1-receptoragonister, SGLT-2-hæmmere, DDP-4-hæmmere, SU-stoffer og insuliner. I den nye behandlingsvejledning tager Medicinrådet bl.a. stilling til, hvornår højrisikopatienter skal behandles med de forskellige midler, og hvilket lægemiddel der er at foretrække som andetvalg ved svær overvægt. »Denne behandlingsvejledning...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind