Kvinder med diabetes får sjældnere end mænd tilbudt kardiovaskulær forebyggelse Et studie med næsten 10.000 kvinder med type 2-diabetes viser, at kvinder i mindre grad modtager forebyggende behandling for kardiovaskulær sygdom, eksempelvis med statiner, aspirin og blodtrykssænkende medicin.

Kvinder med type 2-diabetes og kardiovaskulær sygdom eller høj risiko for at udvikle kardiovaskulær sygdom modtager i mindre grad den anbefalede behandling sammenlignet med mænd. Det viser et internationalt studie med næsten 10.000 studiedeltagere. Forskningen, der netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD), viser dog også, at kvinder i mindre grad end mænd oplever alvorlige kardiovaskulære sygdomsudfald – bortset fra slagtilfælde. Forskerne bag studiet fortæller i en pressemeddelelse, som er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind