Skal kommunale sygeplejersker have lov til selv at give borgere panodiler eller ej? Det er mangel på sund fornuft, at en kommunal sygeplejerske ikke må give to panodiler til en borger, mener statsministeren. Både formand for kommunale sygeplejersker og Lægeforeningen hilser ændringer, som kan udnytte ressourcerne bedre, velkomne.

»I dag må en sygeplejerske ansat i en kommune ikke give en ældre mand to panodiler, hvis han har ondt i hovedet. Det er et eksempel på mangel på sund fornuft. Tid, der bruges forkert. Og styring i stedet for ledelse.« Jeg ønsker, at man kigger på, hvor det vil være gavnligt og patientsikkert, at sygeplejersken kan få ansvaret for opgave Inge Jekes, formand, Selskab for kommunale sygeplejersker Sådan lød det fra Folketingets talerstol, da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind