»Tallene viser med al tydelighed, at der er et problem, og det må give anledning til, at man i Region Sjælland overvejer, om man har organiseret sig rigtigt,« siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

Sjællandske praksislæger sender færrest til diagnostiske centre Alvorligt syge får færrest tilbud om udredning i Region Sjælland, viser Sundhedsdatastyrelsens årsrapport for kræftpakkeforløb i Danmark. »Tallene viser med al tydelighed, at der er et problem,« siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Hvis man går til lægen med symptomer på mulig alvorlig sygdom, men hvor der ikke er en klarhed om, hvilken sygdom man har, skal den praktiserende læge henvise patienten til diagnostiske centre. Men i Region Sjælland benytter de praktiserende læger dog ikke de diagnostiske centre i nær samme omfang som de andre regioner. Det viser Sundhedsdatastyrelsens årsrapport for 2016 for kræftpakkeforløb i Danmark. I 2016 blev der i hele Region Sjælland henvist 424 patienter til de diagnostiske centre, hvorimod de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind