Kræftpatienters mistanke rummer mulighed for at øge kvaliteten i udredning Dansk studie viser, at når patient og læge er enige om, at der kan være mistanke om kræft ved første lægekonsultation, så kommer patienten hurtigt til specialiseret udredning. Men i de tilfælde, hvor ingen eller kun patienten har mistanken, går der markant længere tid, før diagnosen stilles.

Et nyere studie har set tilbage på 3.333 patienters første konsultation, hvor patienterne har fortalt deres praktiserende læge om symptomer på kræft. Alle patienter i studiet viste sig senere at have kræft. Man har undersøgt forløbene både i forhold til den alment praktiserende læge og i forhold til patienten. Hvad blev der sagt og vurderet fra begges side, og hvordan gik det i forhold til udredningen? Studiet er publiceret i det internationalt anerkendte tidsskrift BMC Family Practice og udarbejdet af...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind