Psykisk syge med kræft overses i almen praksis  Et nyt dansk studie viser, at færre psykisk syge med kræft henvises til et kræftforløb ved egen læge sammenlignet med kræftpatienter uden en psykisk lidelse. Det kan være en af forklaringerne på, at overlevelsen blandt psykisk syge med kræft er lavere.

Forskere fra Aarhus Universitet står bag et nyt dansk studie, der viser, at psykisk syge med kræftsygdom i lavere grad henvises til et kræftpakkeforløb af deres egen praktiserende læge. Det betyder, at kræftsygdommen først opdages senere, hvor kræften måske har nået at sprede sig. Patienter, som starter deres forløb via en kræftpakke fra den praktiserende læge, har en bedre chance for at overleve end efter en akut indlæggelse Line Flytkjær Virgilsen, postdoc, Forskningsenheden for Almen Praksis, AU Det skriver Kræftens...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind