Danske Regioner »Det er rigtig godt, at regeringen med sundhedsreformen sætter forebyggelse højt på den politiske dagsorden. For vi er nødt til at leve sundere og forebygge sygdom hos danskerne – både at hensyn til, at man som borger fortjener at leve et langt og raskt liv, men også fordi det er et vigtigt element for at få sundhedsvæsenet til at hænge sammen i fremtiden,« siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V). Lægeforeningen »Der er gode forslag i reformen,...

Sundhedssektoren bør reformeres fra basis Der er brug for en reform af sundhedssektoren fra bunden. Den kan bygges på nytænkning, som er skabt i lokalområdet, hvor patienterne behandles. Patienterne og de lokale aktører i sundhedssektoren bør inddrages i planlægningen.
Skriv en kommentarMedlemmerne til Kommissionen for robusthed i sundhedsvæsnet er nu udpeget Søren Brostrøm skal stå i spidsen for den nye kommission for robusthed i sundhedsvæsenet. Kommissionen skal sikre mere personale og mere tid til kerneopgaven. Nu har sundhedsminister Magnus Heunicke også udpeget de resterende medlemmer af kommissionen.
2 kommentarer
Uenighed om innovative prisaftaler: »Det lyder jo godt, men …« Den første del af sundhedsreformen har åbnet døren på klem for de såkaldte innovative prisaftaler. Næste år vil man søsætte en undersøgelse, der skal granske mulighederne for at inkorporere dem i tilskudssystemet. Mens tiltaget får ros af Lægemiddelindustrien, ser LVS skeptisk til.
Skriv en kommentarSundhedsreform: Tiltag på medicinområdet skal fjerne pres på læger Regeringen og aftalepartierne lægger i den første del af sundhedsreformen op til, at apotekerne skal varetage flere opgaver, end de gør i dag. Desuden overvejes en efterspurgt ændring af medicintilskudssystemet.
Skriv en kommentar
Sundhedsaftale skal sikre markant flere praktiserende læger i Danmark Danskerne skal have 5.000 praktiserende læger at vælge imellem i 2035, fremgår det af den nye sundhedsreform, som blev præsenteret fredag. Udmeldingen vækker glæde hos PLO, der dog understreger, at 5.000 læger ikke kommer rendende af sig selv.
Skriv en kommentar
Her er hovedpunkterne i aftalen om første del af den nye sundhedsreform Der er indgået en bred aftale blandt alle partier på Christiansborg om den del af sundhedsreformen, der ikke indebærer forebyggelse. Her er et overblik over hovedpunkterne i aftalen.
Skriv en kommentar
Blandet modtagelse af sundhedsreformens første del Regeringen har indgået aftale om en sundhedsreform med samtlige partier på Christiansborg. Aftalen beskrives blandt sundhedsordførerne som både en 'lille prut' og en 'historisk aftale'.
Skriv en kommentar
Professor inden lovbehandling: Sundhedsklynger må ikke ende med overorganisering og hensynsbetændelse Sundhedsklyngerne skal have en chance, men de kommer ikke uden udfordringer, siger professor Janne Seemann. Specielt er det vigtigt, at klyngerne ikke ender i overorganisering, og at samarbejdet med de praktiserende læger lykkes.
Skriv en kommentar
Sundhedsordførere giver regeringen indspark til kommende reform Sundhedsordførere mødes i øjeblikket på skift til møde i Sundhedsministeriet for at give deres input til en kommende sundhedsreform. Tre sundhedsordførere ser frem til at dykke ned bag regeringens overskrifter til en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
Udspil til sundhedsreform løser ikke akutafdelingernes problemer To ledende akutoverlæger mener, at regeringens forslag om 5-10 ekstra akutbiler er uopfindsomt. Mens Christian Skjærbæk fra Regionshospitalet Randers ønsker innovative projekter, der kan bringe akutfolkene ud i borgernes hjem, ønsker Jørn Munkhof Møller fra Aalborg Universitetshospital løsninger som f.eks. én indgang til kommunen.
Skriv en kommentar
Reformudspil er et skridt i den rigtige retning, men det mangler konkrete løsninger Regeringens har store visioner for forebyggelsen i nyt sundhedsudspil, men resten er kendt indhold, som kræver en del forarbejde, før det rigtig skaber forandring, mener Jonatan Schloss og Kjeld Møller Pedersen.
Skriv en kommentar