Kræftens Bekæmpelse har netop uddelt 101,7 mio. kr. til 62 forskningsprojekter i hele landet. Bevillingerne falder i to grupper, Biologi & Klinik samt Menneske & Samfund. Herunder ses en oversigt over alle bevillingsmodtagerne fordelt på de to overordnede grupper: Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg – Biologi & Klinik har uddelt 82,1 millioner til 41 forskningsprojekter: Professor, dr.med., ph.d. Michael Horsman fra afdeling for eksperimentel klinisk onkologi på Aarhus Universitetshospital har fået en bevilling på 600.000 kr. til identifikation af den...

Stort studie: Patienter bør vaccineres mod COVID-19 inden planlagt operation Patienter, der står til at skulle opereres under fuld narkose, bør vaccineres mod COVID-19 for at reducere deres risiko for dødsfald i forbindelse med operationen, siger dansk læge og forsker, som har deltaget i studiet.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Computermodel kan pege på højrisikopersoner for bugspytkirtelkræft Danskudviklet computermodel kan ud fra rækkefølgen i personers sygdomshistorik identificere, hvem der i den brede befolkning har størst risiko for udvikling af kræft i bugspytkirtlen. Det vil gøre det muligt at screene en udvalgt gruppe borgere og operere tidligt for derved at øge patienternes chancer for overlevelse, siger forsker.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentarLedende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.
Skriv en kommentarTidlig stamcelletransplantation giver længere progressionsfri overlevelse ved myelomatose Data fra DETERMINATION-studiet præsenteret på ASCO viser, at autolog stamcelletransplantation tidligt i sygdomsforløbet forbedrede den progressionsfrie overlevelse hos nydiagnosticerede patienter med myelomatose.
Skriv en kommentarNimotuzumab forbedrer overlevelsen for patienter med K-ras vildtype fremskreden kræft i bugspytkirtlen Specielt patienter, der ikke havde behov for kirurgi for obstruktion af galdevejene, havde gavn af behandlingen, viser data fra NOTABLE-studiet præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar