»Der er brug for, at der bliver sat ind på andre og alternative måder end hidtil, ikke mindst i familier som er i særlig risiko for at udvikle overvægt. Vi skal arbejde sammen om en målrettet indsats for at mindske den ulighed i sundhed, der i dag er relateret til overvægt blandt børn og unge. Derfor er målet et langsigtet samarbejde med en bred vifte af aktører, heraf en række fra civilsamfundet,« siger Lise Tarnow, direktør i Steno Diabetes Center Sjælland, om det nyligt styrkede samarbejde mellem centret og Vordingborg Kommune.

Samarbejde skal reducere overvægt blandt børn og unge Langsigtet partnerskabsaftale mellem Vordingborg Kommune, Steno Diabetes Center Sjælland og Center for Klinisk Forskning skal knække kurven, når det gælder udvikling af fedme hos børn og unge.

Børn, der vokser op overvægtige, har markant øget risiko for at blive overvægtige voksne og udvikle relaterede sygdomme som blandt andet type 2-diabetes. Derudover har børnene øget risiko for at blive mobbet og leve med social mistrivsel. På den baggrund har Vordingborg Kommune taget initiativ til at knække kurven med stigende forekomst af overvægt og fedme blandt kommunens børn og unge, så de over en bred kam får en bedre start på livet. Initiativet bifaldes af formand for Sundhed, Senior...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement