Rystet lægepar: Fejl i Sundhedsplatformen førte til livsfarlig dobbeltordination
Foto: Joachim Rode

Rystet lægepar: Fejl i Sundhedsplatformen førte til livsfarlig dobbeltordination Region Hovedstaden har stadig ikke løst problemet med, at Sundhedsplatformen fordobler ordinationer til Det Fælles Medicinkort, selvom det allerede blev kendt under implementeringen på Herlev og Gentofte Hospital for et år siden. I psykiatrien, der senest har fået it-systemet indført, har lægepar oplevet, at systemet bragte en plejehjemsbeboer i fare.

Større patientsikkerhed var et af Region Hovedstadens hovedargumenter for at indføre det nye it-system Sundhedsplatformen på alle sine hospitaler. Derfor blev Nana Hengstenberg noget chokeret, da hun som behandlingsansvarlig overlæge i distriktspsykiatrien under Region Hovedstadens Psykiatri i slutningen af juni blev konfronteret med, at Sundhedsplatformen havde overført en af hendes ordinationer to gange til patientens medicinliste i Det Fælles Medicinkort FMK — en ordination på det antipsykotiske og meget bivirkningstunge antipsykotikum Leponex. Lægemidlet har en risikoprofil så kras, at det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind