Foto: Jesper Balleby

»Her i Risskov hersker gadens parlament« Igennem længere tid har personale fra Psykiatrisk Hospital i Risskov stærkt kritiseret forholdene. Efter at de almenpsykiatriske patienter er rykket ud, er kriminelle psykisk syge rykket ind og har forvandlet hospitalet til noget nær Pusher Street. Der er skåret ind til benet, og det tilbageblevne personale står magtesløse og frygter for deres liv. Dagens Medicin har besøgt hospitalet en hverdag, som endte med krisemøde.

»Peter, kan jeg låne dig, det er ved at køre helt af sporet med Martin.« Reservelæge Rune S. Sørensen står i døren til samtalerummet, hvor afdelingens overlæge, Peter Møller Andersen, er til møde. Det er tirsdag 3. januar. Klokken er ni, og Martin har været på psykoseafsnit P1 på Det psykiatriske hospital i Risskov i to døgn. Politiet indlagde ham på røde papirer, fordi han var psykotisk, stofpåvirket og farlig. I begyndelsen var han så aggressiv, at han måtte ligge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind