»Vores sundhedsvæsen har svære vilkår, og vi skal kæmpe for bemanding, fastholdelse og motivation af dygtige medarbejdere,« lyder det fra den nyudnævnte lægefaglige direktør på Regionshospital Nordjylland.

Ny lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland 49-årige Charlotte B. Rotbøl rykker ind i ledelsestriumviratet på Regionshospital Nordjylland.

Denne artikel er skrevet af Holger Hostrup Nørregaard, der går i 8. klasse og er i erhvervspraktik på Dagens Medicin i denne uge.

Regionshospital Nordjylland får ny lægefaglig direktør, når Charlotte B. Rotbøl 1. maj overtager stillingen fra Søren Hjortshøj.

49-årige Charlotte B. Rotbøl er ph.d. og speciallæge i onkologi. Hun har de seneste år været cheflæge for onkologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

»Vi får en meget kompetent, strategisk og visionær lægefaglig direktør, der vil være med til at udvikle hospitalet og sundhedsvæsenet,« lyder det fra hospitalsdirektør Henrik Larsen, Regionshospital Nordjylland

»Charlotte B. Rotbøl har de rette kompetencer til både at styrke faglighed og kvalitet samt dialog og samarbejde til gavn for både patienter og personale. Vi ser frem til samarbejdet,« siger han.

Glæder sig til opgaven

Charlotte B. Rotbøl kommer til at indgå i ledelsestriumvirat, der desuden omfatter hospitalsdirektør Henrik Larsen og plejefaglig direktør Charlotte Fuglesang. 

Charlotte B. Rotbøl ser frem til de nye opgaver:

»Vores sundhedsvæsen har svære vilkår, og vi skal kæmpe for bemanding, fastholdelse og motivation af dygtige medarbejdere. Det vigtigste for mig er at give patienterne et sammenhængende forløb med høj kvalitet, hvor de kan føle sig trygge igennem hele deres behandlingsforløb,« siger hun.

»Jeg er klar til at tage udfordringen op,« lyder det fra Charlotte B. Rotbøl

Fokus på forskning

Hun fremhæver desuden, at hun vil sørge for, at forskningen fortsat vil have en central plads i hospitalets virke. 

»Forskning skal være en del af arbejdet på et hospital. Forskertalenter skal hjælpes på vej, så de har mulighed for at bidrage til forskning som en del af deres arbejde,« siger Charlotte B. Rotbøl.

Søren Hjortshøj, som hun afløser på Regionshospital Nordjylland, er rykket videre til en stilling som lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Skriv kommentar