Sommergruppemøderne har igen i år givet anledning til, at Dansk Folkeparti på det obligatoriske pressemøde har krævet regionerne nedlagt. Man har næsten lyst til at sige højt ligesom Ørkenens sønner: »Og én gang til for prins Knud«. Og Liberal Alliance og de konservative har lige så forudsigeligt fulgt op med at tilslutte sig forslaget. At de tre partier på denne måde år efter år ønsker at skabe tvivl om, og dermed usikkerhed omkring en så afgørende nøglesektor i samfundet som...
S har taget point på at serve først Socialdemokratiet overraskede ved at komme først med et større sundhedsudspil. Selvom det på nogle vigtige områder er overfladisk og har nogle uforståelige mangler, så har det givetvis tvunget regeringen til at udskyde sit udspil.
Skriv en kommentar
Stram ballerne på Borgen Ansvaret for patientens samlede rejse i sundhedsvæsenet bør placeres i tre nye storregioner. Det er en svær opgave. Netop derfor skal sundheden ikke udsættes for et natligt bagholdsangreb.
Skriv en kommentarLæger og ledelse – kom nu ind i kampen! Det ville være rigtig godt, hvis læger bevægede sig ind i ledelsesrummet med større styrke end i dag.
Skriv en kommentarLægeforeningen er ikke gift med regionerne Det er afgørende for Lægeforeningen at holde fokus på at sikre sundhedsvæsenet tilstrækkeligt med ressourcer og ikke lade sig distrahere af mere eller mindre velgennemtænkte strukturforslag. Svar til Jesper Brandt Andersen.
1 kommentar
Frede Olesen: Vi skal genopfinde den moderne generalist Der er fantastiske muligheder for at udbygge det nære sundhedsvæsen, hvis man vil det. Det fordrer kort sagt, at vi genopfinder ’den moderne generalist’ og ’det moderne lokalsamfund’. Jeg tror, at begge sider af Folketinget har erkendt behovet. Det her er for vigtigt til partipolitik. Held og lykke til hele Folketinget.
1 kommentarHvordan kan Rudkjøbing bakke regionerne op? Regionerne har i 11 år martret og frustreret landets læger, som løbende i en lind strøm har tilkendegivet deres frustrationer. Alligevel ønsker Lægeforeningen nu at bevare regionerne. Herrens veje er i sandhed uransagelige.
2 kommentarerValgkampbuket med skjulte tidsler Lose og Astman fik en god debut som forhandlere, men de 800 mio. kr. til somatikken vil næppe kunne mærkes af det pressede personale i f.eks. akutmodtagelser og på medicinske afsnit. Og nok er toprocentkravet væk, men finansministeriets regnedrenge overgiver sig ikke lige. Regionerne må betale en pris.
Skriv en kommentarTo klare gevinster til arbejdsgiverne. Og en til lønmodtagerne Det var smart af arbejdsgiverne at acceptere en så høj lønstigning – det ramte lige ned i musketer-eden og gav samtidig lønmodtagerne en gevinst. Arbejdsgiverne vandt hvad angår spisepausen og lærernes arbejdstid. Og Dennis Kristensens sololøb? Det var helt sikkert clearet med baglandet.
Skriv en kommentar
Hvorfor kæmper I ikke noget mere for medlemmernes arbejdsvilkår? OK18: Det kan undre, at organisationerne ikke i større grad bruger overenskomstforhandlingerne til at kæmpe for at sikre deres medlemmer bedre arbejdsvilkår. Faglig stolthed og empati betyder for mange mere end den sidste hundredlap i lønforhøjelse. Det er også vigtigt for arbejdsgiverne at levere kvalitet, og derfor er vinderen af overenskomstforhandlingerne ikke den part, som har klemt de sidste mønter ud af modparten.
1 kommentar
Hvem vil have en kedelig opgave? STIKPILLEN: Patienterne har krav på, at vi også taler om det ledelsesansvar, der følger med autorisationen, nemlig at man har ret til at være mentor, underviser og kontrollant, skriver Mette Marklund.
1 kommentar
Kill your darlings: Danmarks Bedste Hospitaler lukker og slukker LEDER: Fremover vil vi ikke længere kåre Danmarks Bedste Hospitaler. Efter 17 år med fokus på data og behandlingskvalitet har vi besluttet, at det er slut, og derfor blev kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2024 fra februar i år den sidste. Selvom det selvfølgelig er vemodigt, er det også det eneste rigtige at gøre.
Skriv en kommentar