Dansjke Regioner afsætter ligesom sidste år penge til uafhængige forskningsforsøg på medicinområdet. I år vil det også være muligt at ansøge om midler til forskningsforsøg på blodområdet og inden for personlig medicin. Puljen indeholder 22 mio. kr. Regionernes Medicinpulje skal forsøge at opveje, at lægemiddelindustrien hvert år bruger milliarder af kroner på medicinforsøg, skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse. Virksomhederne har ikke interesse i for eksempel at undersøge, om det kan være relevant at ophøre med behandling, eller undersøge om...

Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
3 kommentarer
Rigshospitalet opretter center til grundforskning i migræne Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget 60 mio. kr. til et Center of Excellence for grundforskning i migræne fordelt over de næste seks år. Centeret bliver fysisk forankret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Danish Diabetes and Endocrine Academy udpeger ny forperson Troels Krarup Hansen er blevet udpeget som ny forperson for Danish Diabetes and Endocrine Academy. Han ser gerne, at akademiet udvider sin globale tilstedeværelse.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar