Region Sjælland efterlyser bedre data til oxycodon-indsats
Foto: Region Sjælland

Region Sjælland efterlyser bedre data til oxycodon-indsats Brugen af det berygtede smertestillende opioid oxycodon stiger over hele landet. Flest recepter pr. indbygger udskrives i Region Sjælland, men skal området for alvor kulegraves, er der brug for bedre data på området, lyder det fra fra leder af regionens lægemiddelenhed.

Hvert år falder antallet af danskere, som er i behandling med opioider, og samtidig sammenlignes og monitoreres lægernes receptudskrivninger tæt. Alligevel har brugen på det seneste påkaldt sig opmærksomhed, blandt andet i en række artikler i Berlingske. Baggrunden er en markant stigning i brugen af det smertestillende stof oxycodon, som spiller en nøglerolle i den amerikanske opioidkrise, og som også bruges i behandlingen af moderate til stærke smerter herhjemme. Siden 2015 er antallet af danskere i behandling med oxycodon steget...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind