Inden årets udgang kommer der en opfølgning på den handleplan, og den skal bringe Region Hovedstadens Psykiatri helt i mål i forhold til den nationale indsats, siger vicedirektør Anne Hertz om målene for at nedbringe antallet af bæltefikseringer i Region Hovedstadens Psykiatri.

Psykiatrien i hovedstaden har mere end halveret antallet af bæltefikseringer Ved hjælp af hospitalets egen handlingsplan og en god portion stædighed er det lykkes Danmarks største psykiatriske hospital at nedbringe antallet af bæltefikseringsepisoder med 53 pct. siden den nationale indsats for at nedbringe brugen af tvang i psykiatrien begyndte.

Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at antallet af bæltefikseringer i Danmarks største psykiatriske hospital, Region Hovedstadens Psykiatri, er faldet betydeligt. Siden den nationale indsats for at nedbringe brugen af tvang i psykiatrien begyndte, er antallet af bæltefikseringsepisoder faldet fra 1.770 til 829 i år. Det svarer til et fald på 53 pct. Dertil kommer et stort fald på 36 pct. i antallet af personer der bæltefikseres. Det glæder vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri Anne Hertz, der noterer sig, at hospitalet...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement