19. april 2017 udtaler professor Torsten Lauritzen sig i Dagens Medicin under den opsigtsvækkende overskrift »Tidlig opsporing af diabetes reducerer også hjertesygdom hos patienter uden diabetes«. I artiklen er Torsten Lauritzen citeret for at sige: »Samlet viser Addition-studiet et meget stort potentiale for nedsat sygelighed ved at tilbyde tidlig opsporing af diabetes ved brug af et risikospørgeskema, det vi kalder tidlig opsporing i risikogrupper. Alt tyder på, at tidlig opsporing bliver en del af den nye nationale handleplan for diabetes«...
Hvad vil regionerne med diabetesbehandlingen? Hvorfor lader Region Hovedstaden det gå ud over diabetesbehandlingen i almen praksis at regionen har ødslet penge væk andre steder i systemet?
Skriv en kommentar
Diabetesforeningen: Ændring i insulintilskud bekymrer personer med diabetes Det er vigtigt for en god behandling af de flere og flere danskere, der lever med diabetes, at der er let adgang til at sammensætte den bedst mulige medicinske behandling for den enkelte. Hvis et forslag om at ændre på tilskud til insulinprodukter bliver til virkelighed, kan det begrænse valgmulighederne.
Skriv en kommentarØjenlæger: Studie og udsagn om diabetiske øjenforandringer er mangelfulde og forvirrer I en artikel i Dagens Medicin foreslås det blandt andet, at intervallet for screening for diabetiske øjenforandringer kan forlænges i op til ti år. Men der er ingen evidens for, at diabetespatienter kan nøjes med at få screenet deres øjne med så mange års mellemrum. Et sådant udsagn bidrager kun til unødig forvirring og usikkerhed hos landets diabetespatienter, skriver tre øjenspecialister.
Skriv en kommentarMan kan ikke være for eller imod lavdosis CT scanning ved mistanke om lungekræft Lavdosis CT-scanning er en eksperimentel og uvidenskabelig udredningspraksis, som indtil videre ikke hører hjemme i Region Midtjylland, skriver syv lægefaglige direktører fra regionen.
12 kommentarerFleksible rammer for blodsukkeranalyser Region Hovedstaden ønsker, at nødvendige blodprøver både kan foretages i almen praksis eller på hospitalslaboratorierne – afhængig af den enkelte patients ønske.
1 kommentarPraktiserende læger i Danmark skrider hurtigere til anden linje I Danmark skrider de praktiserende læger tidligere til andenlinjebehandling for patienter med type 2-diabetes end de gør i vores nordiske nabolande.
Skriv en kommentar
Tidlig diabetes fører til kortere liv Tidspunktet for patienternes type 1-diabetes diagnose har betydning for, hvor lang tid de lever, viser nyt studie. Formand for Dansk Selskab for Børne- og Ungdomsdiabetes kalder resultaterne »skræmmende« og understreger behovet for mere dialog med patienterne.
1 kommentarNy vejledning anbefaler forebyggende behandling til diabetespatienter Praktiserende læger får opdateret vejledning i behandling af type 2 diabetes, der anbefaler forebyggende behandling af hjerte-kar-sygdomme for at reducere risikoen for blodpropper, slagtilfælde og død.
Skriv en kommentarAlmen medicinere tilbage til 1813 Der begås fejl i alle systemer, der involverer mennesker, men man behøver jo ikke at organisere systemet så helt igennem forkert, at sandsynligheden for fejl alt må være højere end nødvendig.
1 kommentar
Nye anbefalinger til diabetesbehandling i almen praksis møder kritik Sundhedsstyrelsen har sendt en ny national rekommandationsliste om farmakologisk behandling af type 2-diabetes i almen praksis i høring. For mange initiativer overlapper hinanden, mener endokrinologernes formand.
Skriv en kommentarSkyld og skam, fy da Det er bekymrende, at et udfald mod tv-udsendelsen U-turn kommer fra en overlæge på Steno Diabetes Center, som vel i høj grad er afhængig af en af Danmarks helt store medicinalkoncerner. Jeg kan ikke undlade at overveje, hvem der mon har mest ‘rent mel i posen’?
Skriv en kommentar