Prøvesvar forsvinder i Sundhedsplatformen Prøvesvar kommer aldrig frem til lægerne, men forsvinder i Sundhedsplatformen. Region Hovedstaden har nu nedsat en task force, der skal finde en løsning på problemet.

Resultater af vævsprøver, røntgenbilleder og scanninger, der giver afgørende svar på graden af patienternes sygdom, nåede ikke frem til de læger, der havde bestilt dem med Sundhedsplatformen. Det opdagede en grupper læger på Hvidovre Hospital i løbet af efteråret, skriver Politiken.

I begyndelsen af oktober gennemgik overlæge Palle Miliam omkring 800 prøvesvar, som lå i gastroenheden i Sundhedsplatformen.

»Der lå tre svar, som var endt det forkerte sted. Et svar skulle være gået til en læge på onkologisk afdeling, et skulle en lungemediciner have, og der var et til en hjertelæge. Det var jo helt galt. Og vi måtte spørge: Hvor er vores svar så henne?« siger han til Politiken.

Derfor søger lægerne efter prøvesvar i Sundhedsportalen og garderer sig ved at printe alt ud, fortæller han og uddyber med, at de nu har valgt at sige, at de ikke kan stole på systemet, og derfor arbejder med papir.

Også fejl på Rigetshospitalet

Rigshospitalet anmeldte samtidig tilfælde, hvor behandlingen af kræftpatienter var kommet for sent i gang, fordi prøvesvar var forsinket eller overset i Sundhedsplatformen.

De forskellige fejl har fået Region Hovedstaden til at nedsætte en task force, der skal undersøge problemet nærmere og finde ud af, hvordan det løses.

I Kræftens Bekæmpelse mener formand Leif Vestergaard Petersen, at det er stærkt bekymrende, at prøvesvar bliver væk i et så vigtigt system som Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.

»Jeg bliver forskrækket. Det er helt afgørende, at når der bliver taget et prøvesvar, så skal det hurtigt tilbage til lægen, så han eller hun kan handle på det og give patienten en god og sikker behandling. Det er prøvesvar, der handler om liv og død for patienterne. Det er helt uacceptabelt,« siger han til DR.

Skriv kommentar