Børn, som bliver født meget for tidligt, har højere risiko for at være værter for ureaplasma-bakterier. Det viser ny forskning, der netop er blevet præsenteret på ERS-kongressen i Paris. Ureaplasma-bakterier er ofte til stede i fødekanalen, men de er ualmindeligt små og svære at finde. Bakterierne kan dog blive givet videre fra moren til barnet under graviditeten eller fødslen, og det kan lede til luftvejsinfektioner hos den nyfødte. Det nye studie viser, at børn, som er født meget for tidligt,...
Kunstig intelligens hjælper læger med at stille diagnoser Computer med kunstig intelligens er bedre end læger til at stille en præcis diagnose på baggrund lungefunktionstest.
Skriv en kommentar
Unge og midaldrende med luftvejsobstruktion har dårlig prognose Nedsat lungefunktion i forhold til alder, køn og højde kan også være en advarsel om øget risiko for lungebetændelser, hjertesvigt og tidlig død, viser resultater af Herlev-Østerbro-undersøgelsen præsenteret på ERS-kongressen i Paris.
Skriv en kommentar
Ny metode hjælper lungemedicinere med at undersøge bivirkninger Danske undersøgelser præsenteret på ERS-kongressen afkræfter tidligere formodninger om bivirkninger til hyppigt anvendte astmamidler. Forskerne har benyttet ny farmakoepidemiologisk metode til at screene for bivirkninger.
Skriv en kommentar
Rygning giver systemisk inflammation Data fra Herlev-Østerbroundersøgelsen viser, at personer med genvarianter, der får folk til at ryge mere, får et højere niveau af systemisk inflammation.
Skriv en kommentarMålrettet lungedenervation hjælper patienter med KOL Første forsøg med at åbne tillukkede luftveje hos patienter med KOL viser, at ny teknik signifikant kan reducere problemer associeret med sygdommen.
Skriv en kommentarPesticider giver dårligere lungefunktion i barndommen Babyer, som har været udsat for organoklorin-pesticider, mens de var i mors mave, udvikler dårligere lungefunktion i barndommen. Det viser ny forskning.
Skriv en kommentarParacetamol i barndommen koblet til øget risiko for at få astma Forbrug af paracetamol i barndommen kan øge risikoen for udvikling af astma senere i livet. Specielt én specifik genvariant ser ud til at spille en stor rolle i forhold til risikoen for at udvikle lungeproblemer.
Skriv en kommentarNem undersøgelse reducerer indlæggelser og brug af antibiotika Ny test for virusinfektioner kan sikre, at patienter ikke får unødvendig behandling med antibiotika. Testen kan også spare hospitaler for mange penge.
Skriv en kommentar
Recepter giver fingerpeg om sammenhænge mellem erhverv og astma Danske registerdata udpeger kvindeligt rengøringspersonale og mandlige trykkeriarbejdere som nogle af de erhvervsgrupper, der har størst forekomst af astma.
Skriv en kommentar
Lungekræftpatienter lever længere efter indførelse af opfølgning med CT-scanninger Dansk studie viser markant overlevelsesgevinst for lungekræftpatienter, der får tæt opfølgning med CT-scanninger efter behandling med henblik på overlevelse.
Skriv en kommentarSod fra luftforurening når ind i moderkagen Nyt studie viser for første gang, at små kulpartikler fra forbrænding kan nå ind i moderkagen og potentielt set skade det ufødte barn.
Skriv en kommentar