Den Fælles Akutmodtagelse, skadestue og lægevagt på OUH, Odense Universitetshospital.Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)

Praktiserende læger opsiger vagtaftale i Region Syddanmark PLO-Syddanmark har besluttet at opsige lægevagtsaftalen med Region Syddanmark. pr. 1 marts. Det sker på et tidspunkt, hvor parterne står foran at skulle forhandle en ny aftale for lægevagten på plads.

Siden 2007 har Region Syddanmark og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) haft en aftale om, at lægerne bemander og driver lægevagten i regionen. Men den aftale har PLO nu valgt at rive itu. »Den nuværende lægevagtsaftale er 15 år gammel og stammer fra en tid, hvor arbejdsbelastningen for praktiserende læger var langt mindre, og strukturen i sundhedsvæsenet var helt anderledes. Vi kan ikke i al evighed fortsætte med at køre uændret videre,« siger Birgitte Ries Møller, formand for PLO-Syddanmark, i en...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind