Praksislæger føler sig kompetente til at afdække kræftpatienters behov
Dorte Ejg Jarbøl, praktiserende læge i Kerteminde, er en af fire forfattere bag undersøgelsen. Hun blev udnævnt til professor i almen medicin ved SDU i 2018.

Praksislæger føler sig kompetente til at afdække kræftpatienters behov Skal kræftopfølgning og palliation i almen praksis styrkes, kan flere praktiserende læger med fordel systematisere indsatsen, lyder en af anbefalingerne i ny kortlægning fra Forskningsenheden for Almen Praksis ved SDU. Viden om kræftpatienters senfølger kan ligeledes indbygges i efteruddannelsen.

Flere praktiserende læger kan med fordel systematisere indsatsen, når det kommer til patienters kræftopfølgning, og så er der behov for at tilbyde efteruddannelse med fokus på kræftpatienters seksuelle- og fysiske senfølger. Praktiserende læger føler sig langt hen ad vejen kompetente til at afdække kræftpatienters behov, specielt i forhold til anden sygdom og psykiske senfølger Dorte Ejg Jarbøl, professor, Forskningsenheden for Almen Praksis Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra Forskningsenheden for Almen Praksis ved Syddansk Universitet (SDU), der i en ny...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind