Netværk mod ‘statsassisteret selvmord’ vil nuancere debatten Som reaktion på forskellige modeller fra regeringens ‘Udvalg for en mere værdig død’ er netværket ‘Nej tak til statsassisteret selvmord’ opstået. Et af medlemmerne, cheflæge Martin Schultz, frygter, at det kan blive en glidebane.
Mogens Vestergaard: Uanset hvilken model vi ender op med, så er dette en hasteopgave I årevis har regionerne forsøgt at skabe en stærk almen praksis i hele landet. Uden held. Nu vil Sundhedsstrukturkommissionen også forsøge at lokke flere læger til de områder af landet, hvor behovet er størst. Denne gang skal planen lykkes med en række nye strukturelle tiltag.
Læge bliver borgmester: »Som jeg ser lokalpolitik, skal jeg stadig redde liv« Nytiltrådt borgmester i Brøndby Kommune Maja Højgaard (S) siger farvel til lægelivet. For hun kan gøre den største og mest unikke forskel som politiker, mener hun.
Den første danskuddannede akutlæge: Drømmen om akutmedicin fik hende til at skifte fag For mere end 15 år siden faldt Larissa Callesen for det akutmedicinske speciale, søgte ind på lægestudiet og bliver nu den første danskuddannede læge. Et valg hun aldrig har fortrudt.
Ledere er også bare mennesker, og det er organisationens ansvar, at de trives Det er nærmest blevet en folkesport at tale om dårlig ledelse, men hvem taler om lederens mistrivsel og dårlige arbejdsmiljø? I en ny bog sætter to erhvervspsykologer fokus på ledertrivsel og giver deres bud på, hvordan man kan forbedre lederens arbejdsmiljø. Skriv en kommentar
Cheflæge opsiger job i jagten på medmenneskelighed Han har forgæves været igennem flere jobs uden at finde, hvad han ledte efter. Nu har cheflæge Kristoffer Marså opsagt sin stilling for at genfinde medmenneskeligheden og omsorgen i sundhedsvæsenet.
Nyt samarbejde: »Vi vil gerne mobilisere kvinderne og give dem en stemme i forskningen« Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Odense Universitetshospital og Dansk Kvindesamfund har indgået et nyt partnerskab. Sammen vil de formidle ny viden og sætte fokus på, at der mangler forskning i sygdomme, som rammer kvinder.
Fordommen er, at de er skrøbelige, men Generation Z kan forbedre arbejdsmiljøet for alle Den yngste generation på arbejdsmarkedet, Generation Z, er optaget af at gøre en forskel og har brug for flade strukturer og mere individuel ledelse, siger ledelseskonsulent Karen Christina Spuur. Nøglen til at holde på dem, er personlig og faglig udvikling.
Multidisciplinært team støtter ‘usynlige’ diabetespatienter med fodsår som 59-årige Martin Ortopædkirurger, endokrinologiske læger og sygeplejersker, sårsygeplejersker og fodterapeuter på Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster slår ring om de svageste og sygeste patienter med diabetiske fodsår. En af dem er 59-årige Martin, hvis type 2-diabetes blev opdaget, da han mødte op på skadestuen med en ødelagt tå, og en rutinemæssig blodprøve viste, at han havde et tårnhøjt blodsukker.
Har du brugt din intuition i chefstolen i dag? Intuition skal ud af skammekrogen, for det kan nemlig være et værdifuldt værktøj til at skabe nye løsninger i et presset sundhedsvæsen. Det siger erhvervspsykolog Mette Møller, der kalder det en legitim strategi og opfordrer til at ledere inddrager både egen og medarbejdernes intuition meget mere aktivt.