Paradigmeskiftet kræver ledelsesmæssigt mod, skærpet bevidsthed og langsigtet investering i kompetenceløft

Paradigmeskiftet kræver ledelsesmæssigt mod, skærpet bevidsthed og langsigtet investering i kompetenceløft NYTÅRSTALE: Det nye ledelsesparadigme spirer på sygehusene. Lad os få gang i videndelingen omkring både det bøvlede og det håbefulde, som kan supplere regeringens kommissioner med konkrete bud på, hvordan et frisat offentligt sundhedsvæsen kan se ud. Sygehuse fyldt med ildsjæle, selvstændige, beslutningsdygtige og meget veluddannede medarbejdere er det oplagte udviklingslaboratorium, skriver Marie Storkholm, cheflæge og ledelsesforsker. 

Skriv en kommentar
Rekruttering og fastholdelse i sundhedsvæsenet kræver en sammenhængende indsats

Rekruttering og fastholdelse i sundhedsvæsenet kræver en sammenhængende indsats NYTÅRSTALE: Nu, hvor et nyt år netop er begyndt, har jeg den forhåbning, at 2023 kan blive et år, hvor det danske sundhedsvæsen begynder at håndtere de store udfordringer med rekruttering og fastholdelse. Det bliver ikke nemt, for det kræver, at man arbejder både på det internationale, det nationale og det helt lokale niveau, skriver Christian Bøtcher Jacobsen, professor i sundhedsledelse og medlem af Robusthedskommisionen. 

Skriv en kommentar
Fremtidens lægeuddannelse – i Esbjerg

Fremtidens lægeuddannelse – i Esbjerg NYTÅRSTALE: Det har været en fornøjelse at følge med i den store entusiasme, som har været til stede fra både studerende og undervisere fra hele Region Syddanmarks sygehusvæsen omkring den nye kandidatuddannelse i Esbjerg. Og vi har kunnet glæde os over, at evalueringerne fra de første moduler har været overordentlig positive. måske de særlige Esbjerg-elementer en dag bliver en del af alle danske lægeuddannelser, skriver Ole Skøtt, dekan, SUND, SDU.

Skriv en kommentar