Personer med diabetes falder oftere og brækker også oftere knogler
»Forskellige faktorer kan have indflydelse på, om man måske har større tendens til at falde eller brække knogler. Det kan som eksempel dreje sig om forskellige typer medicin, der kan gøre en person mere tilbøjelig til at falde, eller en anderledes knoglestruktur hos patienter med diabetes. I hvert fald er det vigtigt at se på mulige årsager, hvis man vil reducere diabetespatienters risiko for fald og faldskader,« siger forskeren bag et nyt studie, læge og ph.d.-studerende ved Aalborg Universitetshospital Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen.

Personer med diabetes falder oftere og brækker også oftere knogler Gennemgang af blandt andet Patientregisteret viser, at lider man af enten type 1- eller type 2-diabetes, så er risikoen større, for at man på et tidspunkt kommer i kontakt med hospitalsvæsenet på grund af et fald eller en brækket knogle.

Personer med type 1- eller type 2-diabetes kommer oftere på hospitalet med skader efter fald, eksempelvis brækkede knogler. Det viser en ny dansk undersøgelse baseret på flere hundredtusinde danskere, og resultatet er præsenteret på årets kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD). Især ses forøget risiko for at slå hovedet eller brække hoftenære knogler og håndled. »Forskellige faktorer kan have indflydelse på, om man måske har større tendens til at falde eller brække knogler. Det kan som...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind