»Baggrunden for studiet er, at personer med svær psykisk sygdom har to til tre gange højere risiko end baggrundsbefolkningen for at udvikle diabetes. De oplever større forekomst af senkomplikationer relateret til diabetes, har øget mortalitet, og mange får diabetes i en tidligere alder. Diabetes kræver rigtig meget at håndtere, og det er virkelig svært samtidig at skulle jonglere med en psykiatrisk diagnose. Derfor har vi i det her studie valgt at se på, hvordan det går med behandlingen af denne patientgruppe, og hvor udfordringerne er,« fortæller en af forskerne bag et nyt dansk studie, ph.d.-studerende Lenette Knudsen fra Steno Diabetes Center Copenhagen.

Behov for mere støtte i behandlingen af personer med psykisk sygdom og diabetes Personer med psykisk sygdom og diabetes får i mindre grad årlige statustjek for diabetes, oplever høj grad af stress relateret til diabetes og savner ofte hjælp fra sundhedssystemet, viser et dansk forskningsprojekt.

Lider man af svær psykisk sygdom som skizofreni eller bipolar lidelse, kan det være svært også at skulle tackle en diagnose med diabetes. Desværre er det netop, hvad mange med svær psykisk sygdom er nødt til, da estimerede 10 til 20 pct. af alle personer med svær psykisk sygdom også har en diabetesdiagnose. Nu viser et nyt dansk forskningsprojekt præsenteret på EASD, hvordan kvaliteten af diabetesbehandlingen er blandt personer med svær psykisk sygdom og diabetes, og hvor der kan være...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement