Behov for mere støtte i behandlingen af personer med psykisk sygdom og diabetes
»Baggrunden for studiet er, at personer med svær psykisk sygdom har to til tre gange højere risiko end baggrundsbefolkningen for at udvikle diabetes. De oplever større forekomst af senkomplikationer relateret til diabetes, har øget mortalitet, og mange får diabetes i en tidligere alder. Diabetes kræver rigtig meget at håndtere, og det er virkelig svært samtidig at skulle jonglere med en psykiatrisk diagnose. Derfor har vi i det her studie valgt at se på, hvordan det går med behandlingen af denne patientgruppe, og hvor udfordringerne er,« fortæller en af forskerne bag et nyt dansk studie, ph.d.-studerende Lenette Knudsen fra Steno Diabetes Center Copenhagen.

Behov for mere støtte i behandlingen af personer med psykisk sygdom og diabetes Personer med psykisk sygdom og diabetes får i mindre grad årlige statustjek for diabetes, oplever høj grad af stress relateret til diabetes og savner ofte hjælp fra sundhedssystemet, viser et dansk forskningsprojekt.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind