»På sigt kan patientdeltagelse i tilsyn måske også komme på tale, men indtil videre begynder vi med at inddrage dem i tilrettelæggelsen af tilsyn og målepunkter for behandlingsstederne,« siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted.

Patientforeninger får indflydelse på tilsyn Styrelsen for Patientsikkerhed vil have patienter og patientforeninger med ved bordet, når tilsyn og patientrettet kommunikation skal tilrettelægges.

Patienter og patientforeninger skal inddrages langt mere. Det er målet for en ny strategi, som Styrelsen for Patientsikkerhed fremlægger på torsdag. »Patienterne kan hjælpe os med at gøre vores arbejde bedre,« siger direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted. Konkret har styrelsesdirektøren tænkt sig at række ud til de danske patientforeninger og invitere dem med til arbejdet med at tilrettelægge styrelsens tilsyn med sundhedsvæsenet. Med etableringen af det risikobaserede tilsyn ved årsskiftet fik styrelsen ansvaret for tilsyn med hele sundhedsvæsenet, lige...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement