»Patienter med skizofreni er klart den patientgruppe, hvor jeg mærker, at ulighed i sundhed er størst«
Rasmus Handest, 34 år, er 1. reservelæge på Psykiatrisk Center Ballerup, Region Hovedstaden. Bliver efter planen speciallæge i november 2020.

»Patienter med skizofreni er klart den patientgruppe, hvor jeg mærker, at ulighed i sundhed er størst« Uligheden i sundhed er stigende, og lettere psykiske sygdomme bliver oftere prioriteret frem for de svære, siger psykiater Rasmus Handest.

»Jeg arbejder i Region Hovedstadens psykiatri på Psykiatrisk Center Ballerup. Vi har tre lukkede og to åbne afsnit, et ældrepsykiatrisk afsnit, specialfunktionen for spiseforstyrrelser og traumatiserede flygtninge samt døvepsykiatrien. Det er nok så bredt, som det bliver.« Hvad er ulighed i sundhed for dig? »Ulighed i sundhed handler om, at ressourcerne af forskellige årsager ikke placeres der, hvor der er mest brug for dem. Det fylder hele min hverdag, fordi psykiatrien har nogle af de patienter, som vores sundhedssystem har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind