»Vi har mere end 200 patienter med rygerlunger, som ofte bliver genindlagt, fordi vi ikke får dem gjort stabile, og de ikke selv kan klare sig«
Ole Hilberg, 59 år, er professor i lungesygdomme og overlæge på medicinsk afdeling, Sygehus Lillebælt. Han blev speciallæge i 2004.

»Vi har mere end 200 patienter med rygerlunger, som ofte bliver genindlagt, fordi vi ikke får dem gjort stabile, og de ikke selv kan klare sig« Uligheden slår bl.a. igennem, når vi ser svære tuberkulosetilfælde, som vi intet kan gøre ved, siger Ole Hilberg, overlæge og professor i lungesygdomme.

»Jeg er professor i lungesygdomme og arbejder til daglig på Sygehus Lillebælt i Vejle, hvor vi har en stor intern medicinsk afdeling. Jeg har min daglige gang på vores lungemedicinske ambulatorium, der består af fem spor og tilser omkring 40-50 patienter om dagen.« Hvad er ulighed i sundhed for dig? »Ulighed i sundhed er for mig, at der er patienter i vores sundhedsvæsen, som ikke får de tilbud, de bør have, og det er der mange årsager til. Den væsentligste...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind