Palliativ behandling med immunterapier som nivolumab, pembrolizumab og atezolizumab har i nogle år efterhånden været en mulighed for en række danske patienter med ikke-småcellet lungekræft i uhelbredeligt avanceret sygdomsstadie. Behandlingen har gjort en verden til forskel og forlænget overlevelsen for mange patienter, og på det seneste er det blevet muligt at lave undersøgelser, som holder langtidsdata fra den virkelige verden op imod data fra de kliniske studier, der har ligget til grund for godkendelsen af behandlingerne til at starte med....

Kvinder med modermærkekræft ser ud til at opnå bedre overlevelse efter immunterapi end mænd Gennemgang af danske patienter med modermærkekræft i behandling med immunterapi viser, at kvinder har bedre overlevelse efter behandlingen end mænd. Det er dog vigtigt at slå fast, at behandlingen også virker rigtig godt til mænd, siger forsker.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.
Skriv en kommentarPraksisændrende forskning på ESMO: Godt nyt for patienter med blærekræft og lungekræft Industrien har travlt med at fremvise resultaterne af deres forskning på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology. Resultater inden for fremskreden blærekræft og lungekræft med hjernemetastaser er så overbevisende, at de entydigt peger i retning af praksisændring og ændring af guidelines på området.
Skriv en kommentar
Det giver formentlig mening at screene patienter med svær KOL for lungekræft Ny forskning fra Region Syddanmark viser, at omkring hver 20. patient fulgt i lungeambulatoriet med KOL ender med også at få stillet en diagnose med lungekræft. Disse patienter har ofte moderat til svær KOL, og det giver formentlig mening at screene alle vores patienter med svær KOL for lungekræft for at opdage kræftsygdommen tidligt i sygdomsudviklingen, siger forsker.
2 kommentarer
Danske højdepunkter fra årets ESMO: Immunterapi i fokus En snes danske forskere præsenterede deres nyeste forskning på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology. Vi bringer her et overblik over de mest opsigtsvækkende danske studier, hvor især forsøg med immunterapier fyldte meget.
Skriv en kommentarAtezolizumab bedre end kemoterapi til skrøbelige patienter med lungekræft Et nyt studie viser, at patienter med ikke-småcellet lungekræft, der ikke er kandidater til behandling med kemoterapi, kan opnå bedre overlevelse, hvis de behandles med immunterapien atezolizumab.
Skriv en kommentar
Fysisk funktion siger meget om prognosen for sårbare ældre med kræft Ældre med nedsat fysisk funktion får mindre gavn af kemoterapi. Vurdering af fysisk funktion skal i højere grad implementeres i hverdagen og i en fælles beslutningstagning, når der laves planer for patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kræftpatienter har taget godt imod første senfølgeklinik på Odense Universitetshospital I februar åbnede fire senfølgeklinikker til kræftpatienter i Region Syddanmark. På den store kræftkongres fremlægger forskere de første data fra senfølgeklinikken i Odense, og den er patienterne rigtig glade for.
Skriv en kommentarKRAS-hæmmer viser gode resultater ved lungekræft Sotorasib virker bedre end kemoterapi til behandling af patienter med ikke-småcellet lungekræft med KRAS G12C-mutation.
Skriv en kommentarLuftforurening øger risikoen for kræft ved EGFR-mutationer Nyt studie viser, at normalt lungevæv har mutationer i EGFR- og KRAS-generne. Når lungevævet bliver udsat for luftforurening, kan mutationerne lede til udvikling af lungekræft.
Skriv en kommentar