Overlæger i Viborg: Lægeforeningen bør påtage sig en lederrolle for at hjælpe ofrene for krigen i Ukraine I et åbent brev til Lægeforeningen opfordrer Overlægeforsamlingen i Viborg til, at foreningen stiller sig i spidsen for en dansk medicinsk indsats.

Dette indlæg er skrevet på vegne af Overlægeforsamlingen i Viborg.

Overlægeforsamlingen i Viborg skal opfordre til, at Lægeforeningen i Danmark (DADL) går aktivt ind i hjælpen til ofrene fra krigen i Ukraine.

Krigen i Ukraine har allerede medført en humanitær krise, og ingen kan forudse omfanget af krisen i den kommende tid, men der må forventes et stort antal med både fysiske og psykiske skader.

Det vil kræve en stor humanitær og herunder medicinsk indsats for at hjælpe ofrene.

Det vil allerede nu og i den kommende tid kræve en betydelig indsats fra lægelig side, også her i Danmark.

Overlægeforsamlingen har derfor besluttet at sende en opfordring til Lægeforeningen til hurtigst muligt aktivt at gå ind i hjælpen til ofrene fra Ukraine og påtage sig en synlig lederrolle for den danske medicinske indsats, der er påkrævet.

Overlægeforsamlingen i Viborg vil naturligvis støtte op om et sådant initiativ.

Overlægeforsamlingen i Viborg foreslår konkret blandt andet, at Lægeforeningen står for følgende:

  • At der oprettes en hospitalsenhed i Danmark, som kan varetage medicinsk og kirurgisk behandling af ofre fra krigen i Ukraine. Vi foreslår, at der oprettes ‘et landfast Jutlandia’.
  • Der etableres i Danmark undervisning og efteruddannelse af ukrainske læger til at varetage behandling af krigsrelaterede skader i Ukraine, det må forventes at blive en kerneindsats.
  • At indsamling fra den Danske Medicinalindustri af kirurgiske utensilier til brug under krigslignende omstændigheder, sker struktureret og koordineret.

Overlægeforsamlingen har i dag besluttet at donere et beløb til den danske afdeling af Læger Uden Grænser.

»Vi donerer pengene, fordi vi er meget bekymrede for den humanitære situation i Ukraine,« siger Steffen Skov Jensen, formand for Overlægeforsamlingen på Regionshospitalet Viborg, på vegne af Overlægeforsamlingen.

Skriv kommentar