»I København har vi måske et par patienter med GPP om året, så det ville på ingen måde vælte budgettet, hvis Medicinrådet havde givet os muligheden for at behandle patienter med dette lægemiddel,« siger overlæge Simon Francis Thomsen.Foto: Privat.

Overlæge raser over Medicinrådets nej til livreddende psoriasismedicin Medicinrådet har for nylig takket nej til et nyt lægemiddel til behandling af den sjældne sygdom generaliseret pustuløs psoriasis, og det ærgrer professor og overlæge Simon Francis Thomsen. Vi taler her om en potentielt livreddende behandling til en meget lille gruppe patienter, siger han.

Til patienter med den ekstremt sjældne sygdom generaliseret pustuløs psoriasis (GPP) kom der for nylig en god nyhed.  I USA godkendte den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, lægemidlet spesolimab til gruppen af patienter, som ellers har meget få andre muligheder. Behandlingen, der er en målrettet IL-36-hæmmer, virker mod netop den virkningsmekanisme, som udløser GPP. For patienter med GPP i USA betyder godkendelsen, at de nu har et nyt alternativ til tidligere behandlinger, der ikke er udviklet specifikt til patienter med GPP, og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement